Menu
Contact

Zelhem, V. v. Goghstraat 64
Zutphen,Geweldigershoek 39

info@praktijkterhorst.nl

06 - 4622 1969

Acupunctuur en kinderen

Kleine kinderen en baby's reageren opvallend goed en snel op een acupunctuurbehandeling. Dat heeft te maken met het feit dat hun energiesysteem nog zuiver en volop in ontwikkeling is. Hierdoor zijn veel klachten en aandoeningen heel goed te behandelen met acupunctuur.

Wanneer acupunctuur?

Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsel en het afweersysteem nog in ontwikkeling. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Bij sommige kinderen worden de klachten chronisch.

Bij de volgende klachten bij (jonge) kinderen kan een acupunctuurbehandeling verlichting of genezing bieden:

  • chronische verkoudheid
  • chronische oorontsteking
  • hoesten
  • astma
Maar ook bij klachten die meer met het gedrag van een kind te maken hebben, kan een acupunctuurbehandeling helpen.
Denk daarbij aan:
  • angsten
  • gebrek aan zelfvertrouwen
  • druk, nerveus gedrag.

De behandeling

Bij kinderen worden extra dunne naaldjes gebruikt waarvan ze nauwelijks iets voelen. Bij de allerkleinsten worden de naaldjes direct na stimulatie verwijderd. Bij de grotere kinderen kunnen de naaldjes wat langer blijven zitten. Het kan ook zijn dat de acupuncturiste geen naaldjes gebruikt maar bepaalde punten masseert. Tijdens de behandeling kan je kind meestal gewoon op schoot blijven zitten. Om de verstoringen in de energiebalans van je kind goed in kaart te brengen, zal de acupuncturiste je vragen stellen over het eet- en slaapgedrag en het ontlastingspatroon van je kind. Verder is de behandeling gericht op de specifieke klacht waarmee je komt. Hoeveel behandelingen een kind nodig heeft, is afhankelijk van de aard en ernst van haar of zijn klachten. De acupuncturiste vertelt je hier meer over.