Menu
Contact

Zelhem, V. v. Goghstraat 64
Zutphen,Geweldigershoek 39

info@praktijkterhorst.nl

06 - 4622 1969

Stoppen met roken met behulp van acupunctuurDe waarschuwingen op de verpakkingen van rookwaren liegen er niet om. Roken is levensgevaarlijk. Negen van de tien rokers willen er dan ook liever vandaag dan morgen mee ophouden. Maar waarom is het toch zo moeilijk om er definitief mee te stoppen?
Door een combinatie van lichamelijke verslaving aan nicotine en de geestelijke afhankelijkheid. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Ruim de helft van het aantal mensen die stoppen met roken heeft er flink last van. Toch lukt het ruim 100.000 mensen per jaar om te stoppen. Daar kan jij ook straks bij horen.

Ontwenningsverschijnselen aanpakken

Die ontwenningsverschijnselen treden op als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld. Het is een onbehaaglijk gevoel dat steeds sterker lijkt te worden. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen etcetera. Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, waardoor volhouden gemakkelijker wordt.

Helpt acupunctuur mij definitief van het roken af?

De acupuncturiste helpt je om voortaan rookvrij door het leven te gaan. Maar je moet het natuurlijk wel zelf doen. Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. Aan beide aspecten wordt aandacht besteed en je krijgt tips hoe je om kunt gaan met een leven zonder nicotine. Een behandeling met acupunctuur kan de longenergie en zelfs de wilskracht versterken. De vitaliteit keert meestal snel terug en je voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds makkelijker! Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken voldoende om met roken te stoppen.
Het is belangrijk dat de patiënt gemotiveerd is om te stoppen.

Indien je besluit om met behulp van acupunctuur te stoppen dan is het beter om:

  • 8 uur voor een behandeling niet te roken
  • wel wat van tevoren te eten (geen zware maaltijd)
  • bij voorkeur geen alcohol drinken 24 uur voor en na de behandeling. Alcohol kan een behandeling met acupunctuur beïnvloeden.

Aantal behandelingen

Soms is 1 behandeling al voldoende om te stoppen met roken. Meestal zijn 2-3 behandelingen genoeg.