Menu
Contact

Zelhem, V. v. Goghstraat 64
Zutphen,Geweldigershoek 39

info@praktijkterhorst.nl

06 - 4622 1969

Hoofdpijn behandeling met acupuntuurHoofdpijn is een vaak voorkomende klacht; je kunt er veel last van hebben. Sommige mensen hebben zoveel klachten, dat ze lijden aan slapeloosheid of zich ziek moeten melden. Hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als u in mindere mate maar toch regelmatig last heeft van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.

Elke hoofdpijn is anders

Hoofdpijn uit zich in pijn: aan het voorhoofd, achter de ogen, boven in het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelkant. De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun schedel uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn dus veel soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen die de acupuncturiste behandelt zijn spanningshoofdpijn en migraine.

Uitsluiten van 'medische' oorzaken

Hoofdpijnklachten kunnen veel oorzaken hebben. De acupuncturist zal u vragen of je al met je klachten bij jouw huisarts, jouw tandarts of een specialist bent geweest. Klachten als oor- of neusholteontsteking, een kaakholteontsteking of verhoogde bloeddruk gaan immers vaak met hoofdpijn gepaard. Van belang is ook of er sprake is van hoofdpijn als gevolg van een ongeval of een ernstige aandoening. U begrijpt dat dit belangrijke informatie vooraf is om tot een succesvolle behandeling te komen.

Spierspanningshoofdpijn en migraine

De acupuncturiste behandelt met name hoofdpijn die het gevolg is van (spier)spanningen en hoofdpijn die herhaaldelijk optreedt, de beruchte migraine. Beide soorten kunnen het gevolg zijn van:

Spierspanningshoofdpijn

Migraine

  • De spieren van de schouders en de nek zijn gespannen.
  • Het bloed en de energie die de schedel voeden worden hierdoor plaatselijk geblokkeerd
  • Het organisme vertaalt dit naar hoofdpijn. Dit is vaak een zeurende pijn die een paar dagen tot enkele weken kan aanhouden.
  • treedt meestal een eenzijdige, bonkende en/of stekende hoofdpijn op die enkele uren tot enkele dagen kan aanhouden
  • Een aanval van migraine leidt vaak tot misselijkheid; soms tot overgeven toe. Normaal functioneren is dan praktisch onmogelijk geworden.

Helpt acupunctuur mij van mijn hoofdpijn af?

In veel gevallen kan de acupuncturiste de hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale lichaamsfunctioneren als mogelijke oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in jouw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na zes behandelingen. Andere komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.