Menu
Contact

Zelhem, V. v. Goghstraat 64
Zutphen,Geweldigershoek 39

info@praktijkterhorst.nl

06 - 4622 1969

Veel gestelde vragen pagina over acupunctuur, FAQ

Veel gestelde vragen

Een aantal vragen en antwoorden over acupunctuur die regelmatig aan bod komen.

Inhoudsopgave

Hebben jullie daar al veel mensen voor behandeld en hoe lang gaat dat duren en wat is het resultaat?
Afvallen met behulp van acupunctuur is goed mogelijk.
In het eerste consult wordt gekeken welke energie banen een energie tekort hebben of geblokkeerd zijn. Dat wordt dan in balans gebracht. De behandeling bestaat uit lichaamsacupunctuur gecombineerd met ooracupunctuur en voedingsadviezen.
Daarnaast is beweging belangrijk. De behandeling zorgt ervoor dat het hongergevoel verminderd wordt, waardoor het voedingsadvies goed volgehouden kan worden. Na een eerste behandeling is het mogelijk dat men soms al 3 kilo afvalt. Daarna is het gemiddeld een kilo per week.
Hoe snel het gaat verschilt per persoon. Te snel afvallen is ongezond voor het lichaam, dan krijgt men een jo-jo effect. Een groot deel van de mensen komt voor afvallen. Als ik werk krijg ik per dag meerdere mensen voor een behandeling afvallen.
Hoe lang het duurt hangt af van de gezondheid van iemand, de voeding die men neemt, de beweging en het aantal kilo´s dat men wil afvallen.
Ik ben namelijk allergisch voor huisstofmijt, katten, boompollen en gras en heb het hele jaar door erg veel last van snotteren en ben het eigenlijk zat.
Allergieën zijn te behandelen met acupunctuur.
Het is wetenschappelijk onderzocht dat acupunctuur heel goed helpt bij hooikoorts.
Acupunctuur werkt preventief zelfs nog beter omdat zo klachten voorkomen kunnen worden. Bij allergie klachten die beginnen in maart kun je het beste met acupunctuur starten in februari. Ook tijdens het seizoen is het zinvol te starten met acupunctuur. Waarschijnlijk heb je een allergische neusverkoudheid en allergieën waardoor je het hele jaar door klachten hebt. Ook dat is te behandelen met acupunctuur.
Piercings bevorderen niet de gezondheid. Nadelen zijn wel degelijk mogelijk. Een navelpiercing mag bijvoorbeeld niet in de zwangerschap. Piercings geven continu stimulatie door het acupunctuurpunt op de energiebaan. Als de energie in balans is hoef je er geen klachten van te ondervinden.
Heb je wel gezondheidsklachten dan kunnen de piercings storend werken en herstel belemmeren. Met oorbellen wordt daarom aangeraden ze 's nachts uit te doen en regelmatig andere oorbellen in te doen.
Ook zware rokers kunnen van het roken afkomen met behulp van acupunctuur. Belangrijk is wel dat men gemotiveerd is om te stoppen met roken. Het is goed om eerst te stoppen met roken en hiervoor 3 behandelingen acupunctuur te krijgen in 4 weken tijd. Met 1 behandeling is ook mogelijk mits men ervan overtuigd is dat men stopt. Bij afvallen zit een voedingsadvies.
De behandelingen hiervoor zijn 1 keer per week en worden na een aantal weken meer gespreid. De praktijk maakt gebruik van een combinatie van lichaams- en ooracupunctuur.
Hierdoor kunnen andere klachten ook meebehandeld of voorkomen worden.
Bij de meeste mensen werkt het goed om eerst te stoppen met roken en na 2 weken het accent te leggen op afvallen waarbij de anti rook punten in het oor nog meebehandeld worden.
Psoriasis is met acupunctuur te behandelen. De behandeling bestaat uit acupunctuur, eventueel gecombineerd met ooracupunctuur.
Daarnaast voedingsadviezen en eventueel een homeopatische zalf.
Ernstige ziektebeelden zoals:
  • Psychosen, schizofrenie
  • Ernstige depressies
  • Manisch-depressieve psychosen
  • Borderline
De acupuncturisten die zijn aangesloten bij de NVA zijn verplicht te werken volgens strenge hygiënevoorschriften. Deze gelden voor de behandelkamer, alle handelingen en het gebruik van de naalden. De acupuncturist werkt met steriele wegwerpnaalden.
Nee, dat hoeft niet. Maar vertrouwen in de arts of therapeut en de behandeling stimuleert het genezingsproces altijd.
De prikjes van de dunne naalden voel je nauwelijks. Soms voelen de mensen niet eens dat ze er zitten. Wel wordt een soort schokje ervaren. Dit fenomeen heet Dé Qi en is een bewijs dat de juiste plek wordt geraakt.
Ik begreep dat in de acupunctuur het oor een belangrijke rol heeft. Lopen daar ook belangrijke meridianen doorheen die worden doorgeprikt?
Als het lichaam in balans is zal gaatjes in de oorlellen geen klachten geven. Piercings of oorklemmen kunnen wel klachten geven als het lichaam uit balans is. Het is beter om regelmatig te wisselen met oorbellen en sieraden (dus ook oorbellen) 's nachts uit te doen.

Overige vragen

Acupunctuur is een holistische behandeling. Daardoor is de behandeling bij iedereen weer anders.
Andere klachten kunnen eventueel worden meebehandeld. Bij behandeling van klachten wordt meestal ook een voedingsadvies gegegeven.

Informatie voor opdrachten of werkstukken voor school of opleiding kun je het beste opvragen bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N.V.A.). Zij kunnen je een informatiepakket toesturen.
De praktijk heeft nagenoeg geen mogelijkheid voor een stage plaats.
Er zijn geen sollicitatie mogelijkheden in de praktijk.

Tweets