Menu
Contact

Zelhem, V. v. Goghstraat 64
Zutphen,Geweldigershoek 39

info@praktijkterhorst.nl

06 - 4622 1969

Ervarings verhalen

Hieronder volgen een paar verhalen over de behandeling bij enkele patiënten.
Auteur: Kirsten ter Horst, 13 november 2022


Er kwam een man in behandeling voor clusterhoofdpijn.
Meneer had dit al vele jaren en gebruikte hiervoor elke nacht zuurstof en imigran injecties. Dit had hij elke nacht nodig voor zijn heftige hoofdpijnaanvallen.

Na de eerste behandeling acupunctuur voelde hij zich al een stuk beter, na de 2e behandeling nog beter en na 3 behandelingen had hij amper nog pijn. We besloten wat langer tijd tussen de behandelingen te laten. Dat ging goed. Hij vertelde dat de zuurstof leverancier nog belde of meneer echt geen zuurstof meer nodig had.
Dat bevestigde hij, het was niet meer nodig. Na 5 behandelingen acupunctuur was hij klachtenvrij en had geen acupunctuur meer nodig, geen zuurstof, geen pijnstillers.

Ook kreeg ik na een tijd zijn buren in behandeling. Ze vertelden dat ze meneer s ‘nachts niet meer hoorden kreunen van de pijn.
Hoewel ik weet dat acupunctuur heel goed werkt was ik zelfs verrast en erg blij voor deze man dat je met dunne naaldjes dit effect kunt bereiken.Een jonge studente kwam enkele jaren geleden met cluster hoofdpijn. Ze had maagzweren door de medicatie en kreeg nare bijwerkingen. Medicijnen wilde ze dus niet meer. Hoewel ze heel goed kon leren zorgden de hoofpijnaanvallen ervoor dat de concentratie minder goed was voor de studie en ze kreeg het zwaar om voor tentamens te leren.

Met acupunctuur knapte ze snel op, kon weer studeren zonder hoofdpijnaanvallen en haar studie verloopt alsof ze op een één wieler door de studie heen fietst.

Ze vindt acupunctuur zo goed helpen dat ze preventief af en toe nog komt, ongeveer een keer in de 2 maanden.Er kwam een man die door een ongeval slecht kon lopen en zijn grootste hobby en tevens beroep niet meer kon uitoefenen. Meneer had met zijn voet onder een heftruck gezeten en zijn voet was daardoor verbrijzeld.
De orthopeed was duidelijk tegen hem geweest: ‘meneer u kunt nooit meer duiken’ (hij was duikinstructeur), ‘de druk van het water op de voet gaat niet lukken. U kunt ook nooit meer met blote voeten over het strand lopen’ . Meneer kwam voor acupunctuur bij mij en zijn voet was erg dik, hij kon geen schoen aan.
De behandelingen verminderden de pijn, verbeterden de bewegelijkheid en verminderden de zwelling in zijn voet. Na een weekendje weg vertelde hij dat hij weer op blote voeten kon lopen in het strand. Daarna heeft hij zijn hobby duiken weer goed op kunnen pakken zonder last te hebben van de waterdruk. Als duikinstructeur kon hij zijn werk ook weer oppakken.
Zo geweldig dat hij weer prima kon functioneren!
Het is zo dankbaar werk dit te kunnen doen met acupunctuur.Een man meldde zich dat hij niets meer kon ruiken. Door de behandelingen acupunctuur ging zijn neus open. Na slechts enkele behandelingen, met weken ertussen omdat hij voor zijn werk weg moest, vertelde hij dat hij de wijnen weer kon ruiken. Hij was vinoloog en kon nu weer goed zijn werk doen. Super!Een jongedame melde zich of ik met acupunctuur iets voor haar zou kunnen betekenen. Ze had vaak stemmingswisselingen, voelde zich vaak down. Ze was snel uit balans, heel gevoelig, kon niet werken, het functioneren viel haar zwaar.
Ze heeft trauma's. Ze was al bij psychologen in behandeling. Ze had moeite met de reacties van haar omgeving.


Met acupunctuur kunnen we emoties ook in balans brengen. Ze reageerde heel goed op acupunctuur, voelde meer rust en ontspanning, kon beter haar eigen keuzes maken. Ondanks tegenslagen is ze al lange tijd weer veel beter in balans.Een andere jongedame kwam voor hele hoge spanningsklachten. Ze voelde zich hierdoor heel naar en de angst nam het over. Ze kreeg paniekaanvallen en kon niet meer ontspannen. Het trauma centrum heeft langer dan een jaar wachttijd en ze wilde zich graag beter voelen. Met acupunctuur, ademoefeningen zijn de angsten nu veel beter onder controle. Ondanks een turbulent leven blijft ze emotioneel veel beter in balans. Ze komt af en toe nog voor een behandeling om de balans zo goed mogelijk te houden.

Vaak zeggen mensen dat de acupunctuur ze veel beter helpt tegen de pijn dan de morfine pillen.
Of wat stop je in die naalden?!
Ik voel me zoveel beter.Een jongedame meldt zich met bijna continu blaasontstekingen. Ze had heel veel antibiotica kuren gehad en was aan het zoeken welke studie, lifestyle beter bij haar zou passen.

Ze reageerde meteen goed op acupunctuur.
Vanaf de eerste behandeling heeft ze geen blaasontstekingen meer gehad. De energie werd beter. Andere klachten reageerden ook direct goed. Ze kwam tot rust en kon steeds beter voelen welke keuzes voor haar passend waren.

Het werk als acupuncturist is zo waardevol en dankbaar, ik hoop dit werk nog heel lang te mogen doen.